null

Actes External

dimecres, 14 de juny del 2023

De 12.00 h a 13.45 h

Gratuït

 

Vine a conèixer les característiques de la nova convocatòria d’ajuts Nuclis d'R+D Green en canvi climàtic, per a la realització d'activitats de recerca industrial i desenvolupament experimental dutes a terme per empreses, de forma individual o en cooperació amb altres empreses, amb un soci desenvolupador acreditat TECNIO o amb un soci internacional.

Els projectes d'R+D d'aquesta convocatòria han de tenir com a objectiu la generació de productes, processos o serveis que estiguin alineats amb les següents àrees:

  • La reducció d'emissions de gasos amb efecte hivernacle, com el desenvolupament de materials sostenibles, les energies renovables i la mobilitat sostenible.
  • L'adaptació als impactes del canvi climàtic i la reducció de la vulnerabilitat dels sistemes naturals i socioeconòmics, com l'eficiència en l'ús de l'aigua, el sòl i l'energia, la millora de la biodiversitat i la contribució a la resiliència del territori.

Els projectes han de ser liderats per una empresa catalana i tenir com a objecte el progrés de la tecnologia respecte als Technology Readiness levels (TRL) compresos entre el TRL 3 a TRL7. 

En cas d'un projecte en cooperació internacional en aquesta convocatòria 2023, aquest soci internacional haurà de tenir un establiment operatiu en un dels territoris elegibles següents: Alemanya, Dinamarca, Països Baixos, Regne Unit, França, Itàlia, Bèlgica, Israel, Brasil, Índia, Singapur, Japó, Corea del Sud, Austràlia, províncies d'Alberta i Quebec (Canadà), Estats de Califòrnia, Nova York, Massachusetts (Estats Units) i les municipalitats amb categoria provincial de Pequín i Shanghai, així com la regió administrativa especial de Hong Kong (Xina).

Vols parlar del teu projecte amb un expert? Reunions personalitzades

Per a parlar del teu projecte o rebre assessorament en l'estructuració d'aquest, t'oferim reunions personalitzades amb els tècnics d'ACCIÓ. Per poder accedir a aquestes reunions, inscriu-te i assisteix a la sessió de presentació, i completa la sol·licitud de reunió que rebràs en el moment de la inscripció. Les reunions seran programades després de la sessió, i els gestors d'ACCIÓ contactaran amb tu per correu electrònic per confirmar el dia i l'hora.

No t'ho perdis!

 

Innovació, tecnologia i R+D
Economia circular
/ Tots els sectors

Donar a conèixer els instruments de finançament per a projectes d'R+D en canvi climàtic, presentar les característiques de la convocatòria 2023 i resoldre dubtes dels assistents.

Una empresa o agent amb experiència en projectes d'R+D i innovació de forma individual o en cooperació.

11.45 h

Recepció dels assistents

12.00 h

Benvinguda

Jordi Aguasca, director de Transformació tecnològica i Disrupció d’ACCIÓ

Leo Bejarano, cap de l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic

12.15 h

Presentació convocatòria 2023 del programa Nuclis d’R+D Green en l’àmbit del canvi climàtic

Objectius de la Convocatòria: Iñaki Gili Jauregui, responsable de Mitigació al canvi climàtic de l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic.

Característiques de la Convocatòria 2023. Com han de ser els Projectes d’R+D per la convocatòria 2023: Joan Comas, Mànager de Programes i Recursos per l'R+D i la Innovació d’ACCIÓ

Com ha de ser la cooperació internacional: Equip Innovació Oberta Internacional d’ACCIÓ

12.45 h

Serveis de suport i aspectes pràctics per la presentació Nuclis d’R+D Green en l’àmbit del canvi climàtic

Equip Recursos per l'R+D i la Innovació d’ACCIÓ

13.00 h

Taula d'experts: Experiències empresarials en la convocatòria del programa Nuclis d'R+D Green

Beatriz Cozco, gestor de projectes d’RI+D+i del Departament Innovació de Sorigué-ACSA

Neus Puy, cap del Programa de Bioeconomia i Governança investigadora del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya doctora en Ciències Ambientals per l’ICTA-UAB

13.20 h

Torn obert de preguntes 

13.45 h

Fi de la sessió

Si el teu projecte està relacionat amb la prevenció, la reducció de la generació i la gestió correcta dels residus i que comportin nous processos o la millora tecnològica dels ja existents, t’animem a assistir a jornada d'economia circular en l’àmbit dels residus el dijous, 15 de juny, a les 9.30 h. Aquí trobaràs més informació i les inscripcions a la sessió de Nuclis d’R+D en economia circular en l’àmbit dels residus

Més informació


Passeig de Gràcia, 129
Sala d'actes
08008 Barcelona