24/05/2023

El fons d’inversió tecnològic Grow Venture Partners, nou soci de l’empresa derivada de la URV EoxSense

La injecció econòmica permetrà a la companyia accelerar el creixement i continuar desenvolupant la seva tecnologia de sensors químics i bioquímics econòmics i eficients

De izquierda a derecha, Pascal Blondeau, Pär Blanking y Francisco Andrade, impulsores de EoxSense.

Grow Venture Partners, un fons d’inversió especialitzat en transferència de tecnologia, s’ha incorporat com a soci a l’empresa derivada (spin-off) de la Universitat Rovira i Virgili EoxSense. L’aportació, de 125.000 euros, és la primera injecció de capital privat que rep l’empresa, que guanya múscul per accelerar el creixement. Eox Sense ha desenvolupat un conjunt de noves tecnologies que li permeten dissenyar sensors químics i bioquímics econòmics, eficients, compactes i sostenibles.

Impulsada per Francisco Andrade, professor de la Facultat de Química; Pascal Blondeau, investigador del Departament de Química Analítica i Química Orgànica, i Pär Blanking, dissenyador industrial, aquesta spin-off de la URV es va crear fa un any per donar resposta a una demanda que l’arribada de la pandèmia va fer augmentar de forma exponencial: la necessitat de generar informació bioquímica fora del laboratori, com va passar amb els tests d’antígens per detectar el virus de la covid-19. Amb la seva activitat, EoxSense incorpora noves metodologies senzilles i econòmiques però a la vegada eficients per mesurar paràmetres de salut, com ara la glucosa per a pacients amb diabetis i les proteïnes que funcionin de marcadors d’alguns tipus de càncer. S’ha demostrat que l’ús de sensors bioquímics millora els resultats dels pacients ja que permet un diagnòstic més precoç i tractaments més específics.

Així, EoxSense desenvolupa i comercialitza tecnologia basada en sensors químics i bioquímics que donen resposta a les noves necessitats de la societat digital. Un dels seus objectius és establir un pol d’innovació local en aquest tipus de tecnologia a través d’acords amb empreses i institucions acadèmiques per contribuir al sistema d’innovació del territori creant llaços locals però també amb projecció internacional. L’empresa treballa en col·laboració amb centres de recerca i empreses per facilitar l’arribada d’aquesta tecnologia al mercat.

EOXSense és la cinquena inversió de Grow Venture Partners. L’objectiu d’aquest fons especialitzat en transferència de tecnologia és impulsar i invertir en emprenedors d’empreses nascudes en universitats i centres de recerca proporcionant-los finançament i coneixement amb el propòsit de generar riquesa i llocs de treball de manera sostenible. Amb menys d’un any, ha aconseguit posicionar-se com a líder de la seva categoria.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*