Direcció General de Comunicació

Investigació

El Govern aposta per investigadors amb experiència internacional

query_builder   21 setembre 2020 08:36

event_note Nota de premsa

El Govern aposta per investigadors amb experiència internacional

  • Es concedeix 60 ajuts Beatriu de Pinós per incorporar investigadors amb experiència internacional al sistema català de recerca
  • Més de 8,6 MEUR finançats per la Secretaria d’Universitats i Recerca i amb cofinançament europeu dins del programa Marie Sklodowska Curie – COFUND
  • Els ajuts s’han concedit a 29 dones i 31 homes, de 17 nacionalitats diferents, altament qualificats i una trajectòria professional d’excel·lència

El Govern, mitjançant l’Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), ha concedit 60 ajuts Beatriu de Pinós per a la contractació de personal investigador postdoctoral a les universitats, centres de recerca i fundacions hospitalàries de Catalunya.

  • La convocatòria està dotada amb un total de 8.658.000 euros.
  • Està finançada per la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya i compta amb cofinançament europeu dins del programa Marie Sklodowska Curie – COFUND (Horizon 2020).

La seixantena d’ajuts aprovats es distribueixen en els àmbits d’arts i humanitats (9); biomedicina (9); ciències (13); ciències mèdiques i de la salut (5); ciències naturals i agroalimentàries (9); ciències socials (5), i enginyeria, tecnologia i arquitectura (10). Entre les temàtiques dels projectes seleccionats hi ha exemples tan diversos com ara l'explotació vegetal d'humans i neanderthals durant el pleistocè tardà; la interacció entre protistes marins i virus; l'evolució cerebral en mamífers lliscants;  la millora de la selecció de pacients per immunoteràpia; el procés de presa de decisions al Parlament Europeu, o l'ús massiu de l'Internet of Things, entre d’altres.

El personal investigador del programa Beatriu de Pinós rep de part de l’AGAUR suport i formació per ampliar les seves competències transversals i millorar les perspectives de carrera. 

El programa promou les col·laboracions multidisciplinàries, especialment amb entitats del sector públic, per crear sinèrgies i millorar l’impacte de la recerca.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia