Empresa i Treball

El conseller Tremosa, durant la reunió

INDÚSTRIA

Conseller Tremosa: "Ja tenim identificats 68 grans projectes que poden optar al Fons de Reconstrucció Europeu"

query_builder   9 octubre 2020 16:29

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

Conseller Tremosa: "Ja tenim identificats 68 grans projectes que poden optar al Fons de Reconstrucció Europeu"

El conseller Tremosa, durant la reunió
El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, s’ha reunit avui amb diferents organitzacions empresarials i col·legis professionals per tal d’establir mecanismes de col·laboració per detectar i impulsar projectes que puguin accedir als Fons Europeus de Reconstrucció. Tremosa ha destacat que el departament d’Empresa i Coneixement ja ha identificat “68 grans projectes que ja es podrien presentar” a aquesta font de finançament, i ha demanat a les entitats i col·legis professionals que contribueixin a trobar-ne més. “Ara hem de posar sobre la taula tants projectes com siguem capaços, i que siguin imbatibles des del punt de vista de la qualitat i del seu retorn a l’economia”, ha afegit el conseller, que també ha animat les pimes perquè presentin les seves propostes.

Els 68 projectes identificats corresponen als àmbits de la transició ecològica, la transició digital, la mobilitat sostenible, la descarbonització, l’internet de les coses, els vehicles elèctrics, etc, que són aquells considerats com a prioritaris per la Unió Europea. Tremosa ha demanat a l’Estat la cogestió dels fons europeus i transparència en la seva assignació. “Contràriament a la resta de països d’Europa, Espanya ha centralitzat a la Moncloa tota la informació sobre el Fons de Reconstrucció Europeu, i encara no sabem com s’haurà de procedir per accedir-hi”, ha lamentat el conseller. En aquest sentit, Tremosa ha recordat que la Generalitat és “qui més coneix la realitat industrial del país, i demanem una autèntica cogovernança des del primer moment amb l’objectiu que els projectes s’acabin materialitzant”.

El conseller ha posat en valor els actius del país de cara a la reconstrucció. “Catalunya té 650.000 pimes, 8.900 multinacionals i moltíssima innovació i talent”, ha enumerat. Tremosa també s’ha referit a la col·laboració publico-privada, a la base tecnològica i industrial i a la relació entre universitat empresa com a elements diferencials que possibiliten que “quan Catalunya opta a fons europeus de qualsevol àmbit, sempre n’obtingui un percentatge molt important, superior al seu pes per població i PIB”, i que la fan el territori més atractiu per a la inversió industrial del sud d’Europa.

En la reunió hi ha pres part el president del Consell General de Cambres de Catalunya, Joan Canadell; el secretari general de PIMEC, Antoni Cañete; el  president de CECOT, Antoni Abad; el secretari general de Foment del Treball, David Tornos; el president de l'Associació Catalana d'Entitats de Recerca (ACER), Josep Samitier; el degà del Col·legi d'Economistes, Anton Gasol;  el degà del Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials, Josep Canós, i el degà del Col·legi Oficial d’Enginyers de Camins, Canals i Ports, Oriol Altisench. El conseller ha reiterat “la prioritat” d’aquesta tasca, i ha emplaçat les entitats a reunir-se en les properes setmanes per fer-ne seguiment i analitzar-ne l’evolució.

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

2  

Imatges

Imatge de la reunió

Imatge de la reunió 3056

El conseller Tremosa, durant la reunió

El conseller Tremosa, durant la reunió 1664

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia