Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Moment de la intervenció de la consellera Teresa Jordà

Teresa Jordà: "Els sectors agroalimentari, forestal i marítim de Catalunya juguen un paper fonamental en la transició cap a la bioeconomia"

query_builder   24 març 2021 12:15

event_note Nota de premsa

Teresa Jordà: "Els sectors agroalimentari, forestal i marítim de Catalunya juguen un paper fonamental en la transició cap a la bioeconomia"

Moment de la intervenció de la consellera Teresa Jordà
Moment de la intervenció de la consellera Teresa Jordà

Avui s’ha presentat el Congrés BIT 2022 de Bioeconomia, Innovació i Tecnologia que se celebrarà a Vic i Lleida i que impulsarà la transformació del sector primari

 

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, i el paer en cap de Lleida, Miquel Pueyo, han participat avui en la Jornada de Presentació del Congrés de Bioeconomia, Innovació i Tecnologia 2022 (BIT 2022). Aquest serà un esdeveniment amb dues seus (Vic i Lleida) que neix amb l’objectiu d’impulsar la transformació del sector primari promovent la incorporació d’estratègies empresarials i innovacions tecnològiques que permetin una producció d’aliments i bioproductes més eficient, saludable i respectuosa envers el medi ambient. 

Teresa Jordà, en la seva intervenció, ha explicat que “apostem per la bioeconomia i per un model econòmic i uns processos productius respectuosos envers el nostre entorn i el territori i compromesos socialment i ambientalment”. També ha volgut posar l’accent en la importància del moment que estem vivint i en el fet que la sortida de la crisi generada per la COVID19 ha de passar per l’aposta per una economia més verda i respectuosa envers el seu entorn. Precisament, ha especificat que és en aquest aspecte on la bioeconomia hi juga i hi jugarà, encara més, un paper cabdal.

En aquest sentit, la consellera ha explicat que “cal accelerar la transformació del sector agroalimentari, forestal i marítim que fa temps que hem iniciat des del Departament i que és imprescindible per assolir els objectius del Pacte verd europeu i els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides”.

 

En marxa l’Estratègia de bioeconomia de Catalunya

El Departament d’Agricultura està liderant l’Estratègia de la Bioeconomia de Catalunya, que té l’objectiu de promoure el desenvolupament sostenible de l’economia catalana mitjançant el foment de l’aprofitament i de la producció de recursos i processos biològics renovables, alhora que promou la conservació del medi natural i la biodiversitat.

L’Estratègia és una oportunitat per al sector agrari, forestal i pesquer per millorar la seva competitivitat i sostenibilitat, i alhora per establir vincles amb altres sectors econòmics, ambientals i socials. Precisament, fa pocs dies el Departament ha obert un procés de participació pública per informar la ciutadania sobre quins són els objectius estratègics i les mesures proposades al document, i rebre propostes que permetin completar-les i adaptar-les a les necessitats exposades per les persones participants.

L’objectiu és donar sortida i posar en valor els subproductes de la indústria, la ramaderia, l’agricultura i el mar: posar en valor cadenes que ara mateix no en tenen per avançar cap a una economia més circular i cap a polítiques més sostenibles, d’acord amb les necessitats urgents d’adaptació i de mitigació davant l’emergència climàtica.

El desenvolupament d’aquesta Estratègia és una necessitat i oportunitat per al sector agrari, forestal i pesquer per millorar la seva competitivitat i sostenibilitat mitjançant la creació de llocs de treball amb gran valor afegit i la millora de la gestió de l’espai, i al mateix temps per establir vincles amb altres sectors econòmics, ambientals i socials. Aquest pla també obre la possibilitat de generar noves activitats econòmiques en l’entorn rural que permetin atraure talent i potenciar l’equilibri territorial.

 

També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.

1  

Imatges

Moment de la intervenció de la consellera Teresa Jordà

Moment de la intervenció de la consellera Teresa Jordà 961

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia