CSUC

TDX arriba a les 41.000 tesis!

El repositori de Tesis Doctorals en Xarxa (TDX) ha arribat aquest febrer a les 41.000 tesis dipositades. Ho ha fet amb la introducció per part de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) del treball doctoral "Single-atom motional dynamics in an optical dipole trap", escrit per Natália Domingues, del programa de doctorat en Fotònica de l'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), i defensat el juny del 2023. 

La tesi estudia, mitjançant simulació i experiments, la dinàmica del moviment d'un sol àtom en un parany de dipol òptic. El parany de dipol òptic que s'estudia és un parany fora de ressonància (far-off-resonance trap, FORT) d'un sol feix, dessintonitzat cap al vermell. El treball assenyala les raons per les quals el model de l'àtom amb una temperatura única pot fallar en descriure les estadístiques del seu moviment en el parany, a més d'altres investigacions desenvolupades al treball doctoral. 

La tesi número 41.000 es pot consultar ara en obert al repositori TDX, que dona visibilitat i fa difusió dels resultats de la recerca de les 15 institucions que formen part del repositori. 

  • Compartir:
  • #
  • #
  • #