Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

Conferències Cervella't 2024

Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Detalls de l'event

L’Institut de Neurociències de (INc) i la CORE de Salut Mental de la UAB organitzen un any més el cicle de xerrades Cervella’t, amb motiu de la Setmana Mundial del Cervell. La iniciativa té com a objectiu augmentar la consciència pública envers la investigació en neurociències i salut mental. Les xerrades seran impartides per experts i expertes vinculats a la UAB.

L’assistència és oberta a tothom, però cal inscripció prèvia.

Programa

Dilluns, 11 de març:

  • Salud mental y percepción social,  a càrrec de la doctoranda Eva Cortés, del grup d’investigació Cognitive and affective science laboratory.
    18,30 h
  • El estrés: un ejemplo de cómo nuestro cerebro y nuestro cuerpo dialogan,  impartida pel catedràtic de Fisiologia Antonio Armario, investigador principal del grup de recerca en Neurobiología del estrés.
    19,15 h

Dimarts, 12 de març:

  • Els trastorns mentals són fruit de l'atzar genètic?, impartida per la catedràtica de Psicologia Clínica Neus Vidal, directora del grup de recerca Interacció persona-ambient en el risc i la resiliència a la salut mental.
    18,30  h
  • Plasticitat o estabilitat? Un equilibri essencial al sistema nerviós, a càrrec de Esther Udina membre Grup de Recerca de Neuroplasticitat i Regeneració.
    19,15 h

Dimecres, 13 de març:

  • Quina relació hi ha entre patir experiències traumàtiques en la infància i el desenvolupament de psicosi?, a càrrec de Pilar Torrecilla, investigadora postdoctral del grup de recerca Interacció persona-ambient en el risc i la resiliència a la salut mental.
    18,30 h
  • De quina manera el cicle menstrual i les hormones sexuals poden influir en com recordem la por?, impartida per Jaime Fabregat, doctorant vinculat al grup de recerca Translational mechanisms of fear memory. l’Inc.
    19,15 h

Dijous, 14 de març:

  • El cervell musical, impartida per Jennifer Grau, del Grup de recerca en Diagnòstics i Intervencions Complexes en Salut des de l'Ocupació i la Cura de l’Escola Universitària d'Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa.
    18,30 h
  • Cuinant un envelliment saludable, a càrrec de les professores Gemma Guillazo, Marta Portero i Anna Vale, del Laboratori Cognition, Agind and Diet Lab. 
    19,15 h