President

RM

President Aragonès: "La inversió més important en ciència i coneixement arriba gràcies als actius que tenim a Catalunya"  

query_builder   14 març 2024 22:23

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "La inversió més important en ciència i coneixement arriba gràcies als actius que tenim a Catalunya"  

  1. El cap de l’Executiu ha fet la cloenda institucional de l’acte de celebració del primer aniversari de l’Astrazeneca Global Hub de Barcelona que s’ha celebrat al Gran Teatre del Liceu 

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha destacat a la cloenda institucional del primer aniversari del Astrazeneca Global Hub de Barcelona que la inversió anunciada per l’empresa de 1.300 milions d'euros i fins a 2.000 llocs de treball de qualitat “és la inversió més important en ciència i coneixement que ha rebut Catalunya”. Aquestes xifres han estat anunciades en el decurs de l’acte, que també ha comptat amb l’assistència del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i del conseller de Salut, Manel Balcells, pel president d’Astrazeneca, Rick Suárez.

RB
El president de la Generalitat al seu discurs de cloenda. Imatge: Rubén Moreno
{"name":"2024/03/14/21/37/1ba7b563-ad92-4add-9d8d-c6c4cdb18d9e.jpg","author":"RB","type":"0","location":"0","weight":122254}

El cap de l’Executiu ha recordat que “aquesta inversió no arriba per casualitat”, sinó que ve “acompanyada del treball institucional” i gràcies a uns “actius que tenim a Catalunya” que s’han de valorar. Aragonès ha destacat que “som un país de referència en la investigació biomèdica" i “l’ecosistema de ciència i coneixement en l’àmbit de les ciències de la vida és extraordinari” i això és possible gràcies al fet que “portem molts anys acumulant esforços” i tenim “infraestructures de primeríssim nivell”, així com una “tradició en la indústria en l’àmbit biomèdic, farmacèutic i sanitari”.

Pere Aragonès ha felicitat la companyia i ha mostrat el seu agraïment per «l'aposta estratègica per la ciència i la recerca a Catalunya». El Hub va ser inaugurat el març de 2023 amb l’objectiu de proporcionar un punt de referència en innovació científica i convertir-lo en un dels centres d’excel·lència clínica més gran a Europa, recolzant els avenços en tractaments que aborden necessitats no cobertes dels pacients. El projecte, que compta amb el suport del Govern de la Generalitat, ajuda a consolidar el paper de Catalunya com a referent en recerca científica a escala mundial.

1  

Imatges

El president de la Generalitat a la cloenda de l'acte. Foto: Rubén Moreno

El president de la Generalitat a la cloenda de l'acte. Foto: Rubén Moreno 122254

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia