Logo Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació
NOTICIAS
NOTICIAS

29/10/2021
The search for people who never get COVID - Nature
Imagine being born naturally resistant to SARS-CoV-2, and never having to worry about contracting COVID-19 or spreading the virus. If you have this superpower, researchers want to meet you, to enrol you in their study. As described in a paper in Nature Immunology this month, an international team of scientists has launched a global hunt for people who are genetically resistant to infection with the pandemic virus.


28/10/2021
Tret de sortida a un estudi per entendre millor la Covid-19 persistent - ISGlobal
L’objectiu de l'estudi és identificar biomarcadors i mecanismes immunològics de la Covid-19 persistent i estudiar l’efecte que tenen les vacunes. Investigadores i investigadors de l'Institut Universitari de Recerca en Atenció Primària Jordi Gol i Gurina (IDIAPJGol),  l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) i el Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) han engegat un nou estudi per entendre els mecanismes immunopatogènics de la COVID persistent i avaluar l’efecte i duració de les vacunes COVID-19 sobre els símptomes. L’estudi .../...


27/10/2021
El fármaco fluvoxamina, común para la depresión, reduce las hospitalizaciones - La Vanguardia
El tratamiento de la covid-19 con el fármaco fluvoxamina, usado con frecuencia para la depresión, reduce el riesgo de hospitalizaciones prolongadas, según revela un estudio que publica este miércoles The Lancet. Su uso en pacientes externos con diagnósticos tempranos -y considerados de alto riesgo- también rebaja la necesidad de mantenerlos bajo largos periodos de observación en "unidades de emergencia", destacan los autores de un ensayo aleatorio desarrollado por el colectivo TOGETHER.


27/10/2021
Una herramienta facilita la detección de brotes de COVID-19 en periodos de baja incidencia - ISCIII
El Instituto de Salud Carlos III (ISCIII) ha reactivado este mes de octubre una herramienta, desarrollada por investigadoras del Centro Nacional de Epidemiología (CNE), que permite caracterizar la difusión espacial y temporal de la incidencia de COVID-19 en España, aportando datos por comunidades autónomas y grupos de edad. Su principal objetivo es detectar brotes activos para facilitar la toma de decisiones de salud pública.


27/10/2021
La segunda dosis de la vacuna anticovid en embarazadas, clave para su inmunidad - SINC
Un nuevo estudio aclara los beneficios de la segunda dosis de la vacuna contra el SARS-CoV-2 en mujeres gestantes para desarrollar una respuesta inmunitaria completa. Los expertos recomiendan que se incluya a este grupo dentro de los ensayos clínicos para averiguar si necesita diferentes programas de vacunación.RECURSOS
RECURSOS
Dades actualitzades SARS-CoV-2 - Departament de Salut
El sistema de salut de Catalunya facilita diàriament informació numèrica, descriptiva i actualitzada sobre l'estat i l'evolució de la pandèmia de COVID-19 arreu del territori, mitjançant:1) Un mapa interactiu de casos positius que mostra el nombre de casos positius identificats per àrees geogràfiques; 2) l'ànalisi de les últimes dadesamb gràfiques dinàmiques i interactives sobre la pandèmia.; 3) el mapa de casos STOP COVID 19 que mostra el nombre de casos reportats pels usuaris mitjançant l'app stop COVID-19.

Global research on coronavirus disease (COVID-19) - World Health Organization (WHO)
WHO is gathering the latest scientific findings and knowledge on coronavirus disease (COVID-19) and compiling it in a database. We update the database daily from searches of bibliographic databases, hand searches of the table of contents of relevant journals, and the addition of other relevant scientific articles that come to our attention. The entries in the database may not be exhaustive and new research will be added regularly.

Sigues veraç. Instruccions per aprendre a detectar notícies falses - Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI)
Actualment, i més que mai, convé estar ben informats i no difondre notícies falses, com que l’Ibuprofè empitjora la salut en cas d'estar infectat pel Covid-19. En aquest full informatiu us donem consells útils per saber identificar-les. 

Johns Hopkins Coronavirus Resource Center - Johns Hopkins University & Medicine
Interactive web-based dashboard hosted by the Center for Systems Science and Engineering (CSSE) at Johns Hopkins University, to visualize and track reported cases of COVID-19 in real-time. 

Activitat de recerca a Catalunya vinculada a la COVID-19 - Departament de Recerca i Universitats
Espai web del Departament de Recerca i Universitats sobre l’activitat de recerca a Catalunya vinculada al coronavirus compila i explica projectes, fons de finançament i iniciatives solidàries. Es recullen prop d’una cinquantena de projectes amb el lideratge i la participació de centres de recerca, grans infraestructures, universitats i hospitals del nostre país que investiguen teràpies, vacunes i noves proves diagnòstiques per a la COVID-19.MICROMECENAZGO
MICROMECENAZGO
No t'ho inventes - Una iniciativa #JoEmCorono de la Unitat Covid Persistent - Fundació Lluita contra la Sida / IrsiCaixa/ l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol
La COVID persistent és una malaltia real. Les persones que la patiu no esteu soles. Amb la teva aportació ens ajudes a impulsar la recerca sobre la COVID persistent.

Suma't a la investigació del Coronavirus - Hospital Vall d'Hebron/ VHIR
La malaltia infecciosa COVID-19, causada pel coronavirus SARS-CoV-2, es va iniciar a Wuhan (Xina) a finals de desembre de 2019 i s’ha estès de forma molt ràpida a la resta del món. El fet que les defenses del nostre organisme (el sistema immunològic) no hagin estat exposades abans a aquest virus, la seva alta capacitat de contagi i la gravetat dels seus símptomes pot suposar un dels reptes de salut més important de la nostra generació. Mentre els nostres herois, tant assistencials com personal de suport, salven vides, els herois de la recerca són també claus .../...

Per una abraçada - Clínic Barcelona-IDIBAPS
Avançar en la recerca és l’única solució per abordar i controlar la COVID-19 de manera definitiva. Per fer-ho, els investigadors del Clínic-IDIBAPS impulsen més de 100 projectes de recerca en diferents àmbits. Col·labora amb els equips de l’Hospital Clínic-IDIBAPS per vèncer la COVID-19 i tornar a estar junts, tornar a abraçar-nos.

Bellvitge investiga per lluitar contra el coronavirus SARS-CoV-2 - IDIBELL/Hospital Universitari de Bellvitge
L’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Institut Català d’Oncologia, juntament amb l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge i la Universitat de Barcelona - Campus Bellvitge treballen units contra la COVID-19. Col·labora i forma part d’aquesta aliança en que la societat, els metges, el personal sanitari i els investigadors estem fent l'impossible per frenar el virus SARS-CoV-2
 

A Sant Pau lluitem contra el coronavirus - Hospital de Sant Pau
L’objectiu d’aquest campanya és captar donacions per cobrir les urgents necessitats assistencials a l’Hospital davant el coronavirus i finançar projectes de recerca. Amb la teva donació ho farem possible. Tots Som Sant Pau.