COMPÀS FUNDS

COMPÀS_
KNOWLEDGE

Las publicaciones que hay que conocer sobre investigación e innovación

"
Búsqueda básica
Búsqueda avanzada


PUBLICACIONES DESTACADAS

El talent femení a l'ecosistema català de recerca i innovació 2024 (Infografia)

Infografia que mostra com es troba representat el talent femení en tot el cicle de la recerca i la innovació a Catalunya. Es tracta d'una actualització de l'anterior infografia publicada el 2022.


2024

Mujer y ciencia, Emprendedoras, Investigadoras, Vocaciones científicas

Descàrrega



RRI a les universitats i centres de recerca de Catalunya (Infografia)

Anàlisi del contingut sobre Recerca i Innovació Responsable (RRI, per les seves sigles en anglès) a les webs corporatives d’universitats i centres de recerca​,

RRI at universities and research centres in Catalonia (English version)


2023

Centros de investigación, Investigación e Innovación Responsable, Universidades

Descàrrega



Recerca sobre COVID-19 a Catalunya (Infografia)

Infografia que analitza quin és el perfil dels investigadors en l'àmbit de la COVID-19 a Catalunya.


2023

COVID19, Enfermedades infecciosas; Inmunología

Descàrrega



L’Estat de la Ciència a Catalunya

L’Estat de la Ciència a Catalunya és un informe biennal que neix de la necessitat de disposar de dades actualitzades de la recerca i la innovació catalana, i analitzar, de forma sistemàtica i contextualitzada, els seus resultats a nivell europeu. A partir de les dades i indicadors més rellevants, aportades pels diferents agents del sistema de recerca i innovació, es posa en relleu l’estat de la nostra recerca, detectant-ne tant les fortaleses com els punts de millora, permetent alhora apreciar-ne l’evolució al llarg del temps.
Resum executiu
Taula d'indicadors 2021
Glossari indicadors
Web informe


2022

Políticas de investigación, Impacto de la Investigación

Descàrrega



Desinformació a les xarxes socials: Què és i com identificar-la

El contingut d’aquesta publicació divulgativa introdueix el lector en el concepte de desinformació  i la relaciona amb la intencionalitat que hi ha darrera seu. Alhora, el familiaritza amb els principals tipus de desinformació que acostumem a trobar avui en les xarxes socials, i finalment li ofereix eines i estratègies per a combatre-les. L'informe, generat en un primer moment com una eina d’ús pràctic per al professorat d’ensenyament secundari, dins del marc del projecte MediaLiteracy, finançat per la Comissió Europea, s’ha obert també al conjunt de la ciutadania, i molt especialment a als legisladors, comunicadors i divulgadors i totes aquelles persones interessades a prendre consciència de l’existència i les formes de transmissió de les notícies falses o enganyoses en un entorn tan incert com les xarxes socials, alguns dels quals estan estretament relacionats amb la manipulació o malinterpretació de conceptes científics (fake science). 


2022

Medios y comunicación, Redes sociales

Descàrrega