COMPÀS__
UPDATE


La informació més destacada en Recerca i Innovació

Número 572 - 25 de juny de 2024

Consulta el nostre històric Núm. 573 Núm. 572 Núm. 571 Núm. 570

RECURSOS
RECURSOS

Compàs Emprèn - El teu repositori d'impuls a l'emprenedoria - - Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI)


Aquest repositori, adreçat a tots els agents de l'àmbit de la recerca i la innovació que treballen i impulsen l'emprenedoria dels estudiants i titulats universitaris, siguin graduats, màsters o doctorands, us ofereix informació sobre les diferents iniciatives i programes de suport a l'emprenedoria disponibles.


Les tecnologies de l’educació a Catalunya - Píndola sectorial (Juny 2024) - Agència per a la Competitivitat de l'Empresa (ACCIÓ)


El sector de les tecnologies de l’educació, denominat edutech, engloba el conjunt d’empreses que ofereixen solucions tecnològiques al servei de l’educació amb l’objectiu de millorar els processos d’ensenyament i aprenentatge. Unes tecnologies que abracen la triple hèlix que l’escola forma amb els estudiants, els mestres i les famílies. A Catalunya, el sector el conformen 319 empreses que generen un volum de negoci de 896 milions d’euros i generen 4.500 llocs de treball.

Versió completa de l'informe


Novetats documentals de Recerca i Universitats - Juny 2024 - Departament de Recerca i Universitats


Aquest butlletí s'edita des del mes d'octubre de 2013. Conté llibres, documents i informes dels àmbits de la gestió i de les polítiques d'universitats i recerca, tant en format paper com electrònic.


Estratègia catalana de ciència oberta - Departament de Recerca i Universitats


L'Estratègia catalana de ciència oberta té per objectiu millorar la pràctica de la recerca i augmentar l’impacte social de la ciència, així com la seva contribució al progrés científic i als objectius de desenvolupament sostenible. Preveu accions per afavorir l’accés obert a les publicacions científiques, la gestió de les dades de recerca i l’optimització d’infraestructures, entre d’altres.


Propulsion systems for space - Patent insight report - European Patent Office (EPO)


This study, conducted by the EPO and the European Space Policy Institute (ESPI) in collaboration with the European Space Agency (ESA), investigates the development of the technology of propulsion in the space sector. For the purposes of the study, a total of 4 559 patent families filed at 52 patent authorities have been identified, with applicants registered across 43 countries and inventors from 53 countries.

Interactive data


Estudio sobre cultura científica - Fundación BBVA


La primera entrega del estudio comprende la faceta actitudinal y la percepción global de valores y confianza de los ciudadanos respecto a la ciencia y la comunidad científica. Su principal conclusión es que la mayoría de los ciudadanos europeos, estadounidenses, turcos e israelíes perciben la ciencia como la fuente de conocimiento más fiable, objetiva y veraz.

Estudio sobre cultura científica: Conocimiento científico (Segunda entrega)


Informe COTEC. Anuario 2024 - Fundación Cotec para la Innovación


El Anuario 2024 de Cotec está dedicado al binomio Innovación y Democracia e incluye 15 ensayos escritos por pensadores de referencia en diferentes áreas de conocimiento. Cada capítulo del libro contiene un diagnóstico de los males que acechan al actual sistema democrático, así como una serie de propuestas innovadoras para hacerles frente.


Las universidades españolas. Una perspectiva autonómica. 2024 - Fundación CYD


Esta publicación contiene la información más relevante del Informe CYD 2023 desglosada territorialmente, por comunidades autónomas y universidades dentro de cada región. Contiene 18 informes individuales, uno por cada comunidad autónoma y el análisis global a nivel de España, con infografías que destacan los aspectos y diferencias más destacadas en cada CC.AA.

Las universidades españolas. Una perspectiva autonómica. 2024 - Cataluña


Research assessment toolkit (Nature Collections) - Springer Nature


Research assessment exercises are mostly seen as an important tool to allocate funding and measure performance. But there are calls to make them less administratively burdensome with a stronger focus on wider aspects of the scientific enterprise, including a higher education institution's research culture, evidence of teamwork and mentorship. This collection page captures articles covering some of the key arguments around research assessment, alternative models and ideas for change.


AI Inventions - World Intellectual Property Organization (WIPO)


The impact of artificial intelligence (AI) on the patent system is significant and ongoing. Advancements in machine learning, natural language processing and robotics are reflected in an increasing number of patent applications filed for AI-related inventions. AI may contribute to the inventive process by generating ideas and improving efficiency, raising questions about its role in the inventive process and the DABUS cases highlight the need for clear interpretation of the term "inventor."


CONVOCATÒRIES
CONVOCATÒRIES

Catalunya


Premi d’Assaig Ricard Torrents Bertrana

Convocant: Universitat de Vic ( UVic-UCC) / Eumo Editorial

Àrea de coneixement: Genèriques

Termini sol·licitud: 8/1/2025

Informació convocatòria: Informació de la convocatòria


Espanya


Ayudas para el fomento de la cultura de la innovación pública 2024

Convocant: Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT)

Àrea de coneixement: Genèriques

Termini sol·licitud: 30/9/2024

Informació convocatòria: BOE núm. 149 de 20/06/2024Europa


Horizon - EIC Pathfinder Challenges 2024 (HORIZON-EIC-2024-PATHFINDERCHALLENGES-01)

Convocant: European Innovation Council (EIC)

Àrea de coneixement: Genèriques

Termini sol·licitud: 16/10/2024

Informació convocatòria: Call information


NOTÍCIES
NOTÍCIES
24/6/2024  |  Ciència i recerca
Diana Morant anuncia una inversión de 80 M€ para atraer y consolidar talento científico en España - Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades
24/6/2024  |  Ciencia i educació,  Ciència i economia
Experiències i aprenentatges de la iFest Acceleration, premi per als equips guanyadors de l’iFest 2024 - Empresa i Treball
23/6/2024  |  Ciència i economia,  Enginyeria i arquitectura
La startup Neatsight crea una solució de visió artificial integrada en petits dispositius industrials per fer deteccions ràpides - Empresa i Treball
20/6/2024  |  Ciència i recerca
Pedro Sánchez anuncia la incorporación de más de medio centenar de asesores científicos a la Administración General del Estado - Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades
19/6/2024  |  Ciència i economia,  Ciència i recerca
Sis de les deu ‘start-ups’ amb més potencial de futur segons l’econòmic participen en els doctorats industrials - Doctorats Industrials
18/6/2024  |  Ciència i economia
La Generalitat participarà com a soci promotor en l'Associació Vall de l'Hidrogen - Empresa i Treball
AGENDA
AGENDA
Biotecnología, desde el laboratorio hasta el espacio - ETSEAFIV-UdL (Lleida), 28/6/2024
El Futuro de la Comunicación Científica - Círculo de Bellas Artes (Madrid), 27/9/2024
European Angel Investment Summit - Brussels (Belgium), 15/10/2024 - 16/10/2024
RECOMANEM
RECOMANEM