Logo Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació
COMPÀS__
UPDATE
Recull d’informació setmanal de les principals
notícies i activitats sobre política científica,
institucions i agents de la recerca a nivell
català, espanyol i europeu.

Número 417 - 22 de desembre de 2020

-

Consulta el nostre històric

Núm. 424| Núm. 423| Núm. 422| Núm. 421| Núm. 420

RECURSOS
RECURSOS

COVID-19: Estat de la recerca - - Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI)


Durant l’actual crisi internacional que vivim amb la pandèmia del Covid-19 us donem accés a un complet butlletí amb un recull d’informacions i recursos que us aporta una completa i actualitzada visió de l’estat de la recerca i l’evolució constant de la pandèmia.


#100tífiques - - Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) / Barcelona Institute of Science and Technology (BIST)


#100tífiques és una iniciativa de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) i el Barcelona Institute of Science and Technology (BIST), amb la col·laboració del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. L’objectiu del projecte és fer visible i destacar la rellevància i el paper estratègic de les dones a la ciència i la tecnologia, tot fomentant accions conjuntes entre científiques d’acadèmia i d’empresa. El programa té la vocació de fomentar una relació més directa i recíproca entre la ciència i la societat, i molt especialment d’incrementar la consciència d’aquest col·lectiu i eixamplar-ne l’espai.


SME Instrument a Catalunya (Balanç 2014-2020) - Agència per a la Competitivitat de l'Empresa (ACCIÓ)


Catalunya és la regió europea amb més empreses que han estat capaces de captar ajuts europeus per a innovació. Amb el final del programa marc Horizon 2020 (2014-2020), també posa el seu punt i final l’instrument financer de suport a la innovació per a petites i mitjanes empreses, SME Instrument. En aquests set anys, cap regió europea concentra més empreses que Catalunya a l’hora de rebre aquests fons. En total, fins a 246 empreses catalanes (un 4,5% del total de les beneficiàries) han aconseguit 105 milions d’euros de finançament (un 3,8% del pressupost total).


Guía para aumentar la presencia de investigadoras en la comunicación de la ciencia - Asociación de Mujeres Investigadoras y Tecnólogas (AMIT)


Es responsabilidad de las instituciones en las que trabajan las investigadoras promover que la presencia de “expertas” en los medios de comunicación sea igualitaria. Es imprescindible la labor conjunta de las unidades de igualdad, las unidades de cultura científica y los departamentos de comunicación de estas instituciones para promover la participación de mujeres en términos de igualdad en medios de comunicación y, en general, en actividades de difusión de la ciencia.


El valor social de les universitats públiques catalanes: Una aproximació quantitativa i qualitativa - Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP)


L’informe analitza quantitativament i qualitativament l’impacte que genera l’activitat que duen a terme les vuit universitats públiques catalanes per al conjunt dels seus grups d’interès, a partir de la metodologia d’anàlisi anomenada «del valor social integrat». En aquest sentit, explora la naturalesa del seu compromís social mitjançant els posicionaments institucionals i tot un seguit de programes i iniciatives cada cop més rellevants.

Resum executiu


La participació catalana en els fons europeus competitius 2014-2019 - Fons europeus gestionats directament per la Comissió Europea o les seves agències executives - Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari (CREDA UPC-IRTA) / Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència. Generalitat de Catalunya


L’objectiu del present estudi és analitzar la participació catalana en les diferents línies i programes de finançament de la Unió Europea de naturalesa competitiva entre els anys 2014 i 2019. Tenen aquesta consideració aquells programes de finançament gestionats directament per la Comissió Europea o les seves agències executives (Horizon 2020, l’Instrument Financer pour l’Environnement (LIFE), etc.), en contraposició als fons europeus de caràcter descentralitzat o gestionats per les administracions nacionals (centrals, autonòmiques, regionals i locals).


Informe final de la evaluación del régimen de ayudas del CDTI a Proyectos de I+D 2015-2020 - Centro para el Desarrollo Tecnológico Industrial (CDTI)


El objeto de esta evaluación se refiere al período 2015-2020 e incluye la financiación concedida por el CDTI a partir de 2015 en forma de préstamos y subvenciones para proyectos de I+D empresarial. La evaluación final abarca los principalesinstrumentosdel plan:proyectos de I+D individuales y en cooperación (PID); proyectos CIEN; proyectos FEDER-INNTERCONECTA; proyectos INNOGLOBAL; CDTI-Eurostars-2, proyectos internacionales interempresariales; y CDTI Eranets.

Resumen ejecutivo


Boletín Mensual FECYT - Diciembre 2020 - Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT)


Gender and Innovation: Implications for Sustainable Development - GenderInSITE


This policy brief considers the importance of applying a gender lens to innovation and sustainable development. It summarizes the key results of the workshop “Gender and Innovation: Implications for  Sustainable Development”, held in Pretoria, South Africa, in September 2017.


2020 EU Industrial R&D Investment Scoreboard - Joint Research Centre (JRC). European Commission


The main objective of the EU Industrial R&D Investment Scoreboard is to benchmark the performance of EU innovation-driven industries against major global counterparts. The 2020 edition of the Scoreboard comprises the 2500 companies investing the largest sums in R&D in the world in 2019/20. The Scoreboard data, taken from companies' latest published accounts, comprise key indicators on the 2500 parent companies and more than 800 thousand subsidiaries that enable assessing companies' economic and innovation performance.


Nature’s 10: ten people who helped shape science in 2020 - Nature


The Nature’s 10 list explores key developments in science this year and some of the people who played important parts in these milestones. Along with their colleagues, these individuals helped to make amazing discoveries and brought attention to crucial issues. Nature’s 10 is not an award or a ranking. The selection is compiled by Nature’s editors to highlight key events in science through the compelling stories of those involved.

 


CONVOCATÒRIES
CONVOCATÒRIES

Catalunya


CaixaImpulse Consolidate

Convocant: Caixa Capital Risc / Fundació ”la Caixa”

Àrea de coneixement: Vida i salut

Termini sol·licitud: 31/3/2020

Informació convocatòria: Call for projects


Espanya


5th Egyptian-Spanish Joint Call for R&D&I Projects 2021

Convocant: Centro para el Desarrollo Tecnológico Industrial (CDTI)

Àrea de coneixement: Genèriques

Termini sol·licitud: 15/4/2021

Informació convocatòria: Información de la convocatoriaEuropa


COVID-X - COVID Exponential Programme Open Call

Convocant: COVID-X

Àrea de coneixement: Vida i salut

Termini sol·licitud: 27/1/2021

Informació convocatòria: Open call


RIMA Network 2nd Open Call - Robotics for Inspection & Maintenance

Convocant: RIMA Network

Àrea de coneixement: Enginyeries i arquitectura

Termini sol·licitud: 17/3/2021

Informació convocatòria: Call for applications

NOTÍCIES
NOTÍCIES
22/12/2020  |  Enginyeria i arquitectura,  Vida i salut
Impuls al ‘machine learning’ per accelerar la recerca proteòmica - UPF
22/12/2020  |  Ciència i economia
Es presenta la primera tesi del programa Martí i Franquès COFUND - URV
21/12/2020  |  Ciència i economia
La pandèmia no atura la creació de noves spin-off de la UB - FBG
21/12/2020  |  Ciència i recerca
Neix el Barcelona Hub d’Art, Ciència i Tecnologia - Ajuntament de Barcelona
18/12/2020  |  Ciència i economia,  Enginyeria i arquitectura
Catalunya tindrà un SpacePort i el segon centre de proves de propulsió per a coets-llançadora d'Europa - Govern.cat
18/12/2020  |  Ciència i economia
WaBiRe guanya l'11a edició del Programa Generació d'Idees - UAB
18/12/2020  |  Ciència i recerca
Joan Guàrdia és elegit rector de la Universitat de Barcelona - UB
17/12/2020  |  Ciència i recerca
Five distinguished scientists to join the ERC Scientific Council - ERC
16/12/2020  |  Ciència i economia,  Vida i salut
Candidatures guanyadores i finalistes del premi PITA 2020 - Govern.cat
15/12/2020  |  Ciència i economia,  Vida i salut
Más de 3.600 científicos proponen medidas para mejorar la Política Agraria Común de la UE - SINC
15/12/2020  |  Vida i salut
El Covadonga UrbanLab de Sabadell compleix un any - UAB
14/12/2020  |  Ciència i economia
Cristina Aleixendri guanya la categoria EIT Woman dels premis 2020 - Govern.cat
14/12/2020  |  Ciència i economia,  Vida i salut
Spain: EIB finances Ferrer's RDI strategy with €50 million - European Investment Bank
RECOMANEM
RECOMANEM
Pujar