Logo Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació
COMPÀS__
UPDATE
Recull d’informació setmanal de les principals
notícies i activitats sobre política científica,
institucions i agents de la recerca a nivell
català, espanyol i europeu.

Número 455 - 8 de novembre de 2021

-

Consulta el nostre històric

Núm. 462| Núm. 461| Núm. 460| Núm. 459| Núm. 458

RECURSOS
RECURSOS

Compàs Emprèn - El teu repositori d'impuls a l'emprenedoria - - Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI)


Aquest repositori, adreçat a tots els agents de l'àmbit de la recerca i la innovació que treballen i impulsen l'emprenedoria dels estudiants i titulats universitaris, siguin graduats, màsters o doctorands, us ofereix informació sobre les diferents iniciatives i programes de suport a l'emprenedoria disponibles.


Evaluación de impacto del programa "Línea Directa de Innovación CDTI" (LIC) - Centro para el Desarrollo Tecnológico Industrial (CDTI)


Evaluación del programa Línea Directa de Innovación CDTI que tiene por objetivo el apoyo a proyectos de carácter aplicado, muy cercanos al mercado, con riesgo tecnológico medio/bajo y cortos períodos de recuperación de la inversión, que consigan mejorar la competitividad de la empresa mediante la incorporación de tecnologías emergentes en el sector.

Anexos


Novetats documentals de Recerca i Universitats - Octubre 2021 - Departament de Recerca i Universitats


Advancing the Role of Science Diplomacy in the EU - EU Science Diplomacy Alliance


Proposals from the European Union Science Diplomacy Alliance to Strengthen the EU’s Global Approach to Research and Innovation.


La universidad del futuro o el futuro de la universidad: un futuro de colaboración - Fundación CYD


Con el objetivo de analizar la cooperación actual entre universidad y empresa, así como los condicionantes que están limitando la colaboración entre ambos actores y la barreras que aún persisten para una fluida conversación entre el mundo empresarial y el universitario, esta publicación recoge las reflexiones que personalidades de la sociedad civil han hecho en un coloquio sobre la importancia de apreciar a la universidad y a la empresa como aliados y socios que promueven dinámicas conjuntas capaces de impactar positivamente en la creación de valor y de valores para la sociedad.


Indicadors dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de les NU per a Catalunya - Idescat


Aquests indicadors s'estructuren a partir dels 17 objectius i 169 fites de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides i proporcionen una visió estadística del desenvolupament sostenible, que cobreix les dimensions socials, econòmiques, ambientals i institucionals de la sostenibilitat que representa l'Agenda 2030. Per fer el seguiment i l'avaluació del grau d'assoliment dels ODS a Catalunya, els programes anuals d'actuació estadística incorporen a l'estadística oficial la construcció i difusió d'un marc d'indicadors anuals que pren com a referència la bateria d'indicadors de l'Organització de les Nacions Unides, on s'aniran incorporant, de manera progressiva i continuada, tots aquells indicadors que superin els criteris de qualitat, solidesa i adequació als criteris metodològics preestablerts.


Public perceptions and understandings of science - International Science Council (ISC)


This paper aims to stimulate discussion for science academies and unions by exploring the structure and characteristics of engagement with science in the global public sphere, with public perceptions as the unit of analysis. The paper aims to reflect a global perspective, including both developed and developing countries.


Strengthening research integrity: The role and responsibilities of publishing - International Science Council (ISC)


Conducting research with integrity – in a way that inspires confidence in its methods and conclusions – is critical for maintaining public trust in science and in scientists themselves. While individual researchers and groups are responsible for the way in which they conduct their research, promoting research integrity extends to considering the structures and processes that condition the ways in which scientists work and share their findings.


Exploring the concept of geographies of innovation: Case studies from Amsterdam, Barcelona, Melbourne, and Stockholm - Joint Research Centre (JRC). European Commission


In the last decades, so-called geographies of innovation have emerged worldwide as vehicles to drive economic development. These urban areas are planned and actively managed spatial clustering of a wide range of innovative organisations and intermediaries to undertake collaborative innovation activities. The comparative case study analysis containing thirteen case studies from four cities provide evidence supporting the development of European, national, or regional policies, enabling current and future geographies of innovation to enhance their performance and their contributions to greener, cleaner, socially more just, and overall to more developed cities and regions in Europe and beyond.


La perspectiva de gènere en docència a les universitats de la Xarxa Vives. Situació actual i reptes de futur - Xarxa Vives d'Universitats


La institucionalització del gènere com a objecte d’interès públic es troba estretament relacionada amb la configuració de les polítiques públiques. Aquest tercer informe de política de gènere universitària ofereix una fotografia de l’’estat de la qüestió’ global de la perspectiva de gènere en la docència universitària a partir de les dades, l’experiència i les iniciatives que han proporcionat les Unitats d’Igualtat de les universitats de la Xarxa Vives.


CONVOCATÒRIES
CONVOCATÒRIES

Espanya


Premios EmprendedorXXI - Convocatoria 2021

Convocant: DayOne CaixaBank / Empresa Nacional de Innovación SA (ENISA)

Àrea de coneixement: Genèriques

Termini sol·licitud: 3/12/2021

Informació convocatòria: Bases de la convocatoria


Europa


Horizon - ERC Public Engagement with Research Award (ERC-2022-PERA)

Convocant: European Commission

Àrea de coneixement: Genèriques

Termini sol·licitud: 3/2/2022

Informació convocatòria: Call information


Innovation Fund Large Scale Projects (InnovFund-LSC-2021)

Convocant: European Commission

Àrea de coneixement: Genèriques

Termini sol·licitud: 3/3/2022

Informació convocatòria: Call information

NOTÍCIES
NOTÍCIES

5/11/2021  |  Ciència i economia
El CDTI destina 47,5 millones de euros para 48 nuevos proyectos de I+D+I empresarial - Ministerio de Ciencia e Innovación
5/11/2021  |  Experimentals i aplicades,  Humanes i socials,  Enginyeria i arquitectura
Un nou algoritme d’aprenentatge automàtic permet detectar prop de 10.000 túmuls arqueològics a Galícia - ICAC
5/11/2021  |  Ciència i aula
UManresa exporta el Lab 0-6 a Tarragona, Lleida i Girona - UVIC-UCC
4/11/2021  |  Ciència i recerca
La ministra Diana Morant anuncia que la reforma de la Ley de Ciencia reforzará la igualdad de género - Ministerio de Ciencia e Innovación
4/11/2021  |  Ciència i economia,  Vida i salut
Candidatures guanyadores i finalistes del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària 2021 - Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural
3/11/2021  |  Enginyeria i arquitectura,  Experimentals i aplicades
All good things come to an end - ICIQ
3/11/2021  |  Ciència i economia
El CDTI aprueba una nueva coinversión por 1 millón de euros a través de Innvierte - PerspectivaCDTI
3/11/2021  |  Ciència i economia
Un projecte d’economia circular guanya l’i-Day - UB
2/11/2021  |  Ciència i recerca
La AEI destina 6,8 M€ a 166 ayudas para la contratación de personal técnico de apoyo en centros de I+D - Ministerio de Ciencia e Innovación
RECOMANEM
RECOMANEM
Pujar