COMPÀS__
UPDATE


La informació més destacada en Recerca i Innovació

Número 506 - 9 de gener de 2023

Consulta el nostre històric Núm. 516 Núm. 515 Núm. 514 Núm. 513

RECURSOS
RECURSOS

Compàs Emprèn - El teu repositori d'impuls a l'emprenedoria - - Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI)


Aquest repositori, adreçat a tots els agents de l'àmbit de la recerca i la innovació que treballen i impulsen l'emprenedoria dels estudiants i titulats universitaris, siguin graduats, màsters o doctorands, us ofereix informació sobre les diferents iniciatives i programes de suport a l'emprenedoria disponibles.


Anàlisi de l’ecosistema de startups deeptech a Catalunya, 2022 - Píndola tecnològica - Agència per a la Competitivitat de l'Empresa (ACCIÓ)


A Catalunya ja hi ha prop de 300 empreses emergents dedicades a les tecnologies deeptech, un ecosistema molt dinàmic i basat en el coneixement en àmbits tecnològics com la biotecnologia, la intel·ligència artificial o els materials de frontera.


Evaluación de impacto del programa INNVIERTE-Fondo de fondos - Centro para el Desarrollo Tecnológico Industrial (CDTI)


El CDTI pone en marcha el programa INNVIERTE en 2012 con el objetivo de promover la innovación empresarial mediante el apoyo a la inversión de capital riesgo en empresas de base tecnológica o innovadoras españolas. Se trata de favorecer la creación de un ecosistema especializado que no sólo cubra la financiación de las diferentes fases del ciclo de vida de las empresas, sino que dé soporte a sus necesidades de gestión, conocimiento de tecnología y acceso a mercados. El programa ha supuesto un hito en la creación de equipos de inversión especializados en empresas innovadoras de base tecnológica en España.


Ten Recommended Practices for Managing Preprints in Generalist and Institutional Repositories - Confederation of Open Access Repositories (COAR) / ASAPbio


The COAR-ASAPbio Working Group on Preprint in Repositories has identified ten recommended practices for managing preprints in generalist and institutional repositories across three areas: linking, discovery, and editorial processes.


R+D CSIC. Revista digital del Consell Superior d'Investigacions Científiques - Especial 30 anys d'R+D CSIC - Delegació del CSIC a Catalunya


Amb motiu del 30 aniversari d'R+D CSIC, repassem la trajectòria d'algunes línies de recerca. Què s'investigava fa anys en aquestes línies? Quins són els avenços més destacats? Què ha canviat?


LLEI 9/2022, del 21 de desembre, de la ciència - Departament de la Presidència


Aquesta llei té per objecte establir un marc per al foment de la recerca, el desenvolupament i la innovació a Catalunya, proveir els agents del sistema d'instruments que contribueixin a la generació, transferència i difusió del coneixement amb l'objectiu de resoldre els problemes i reptes que afronta la societat, i afavorir així el benestar social i la prosperitat econòmica.


Science for climate action: EU research contribution to IPCC working group I on the physical science basis - European Commission


The European Union is among the top funders of the evidence base underpinning the IPCC reports, contributing to improving the effectiveness of both national and international climate policies and processes, and building public support for more ambitious climate action. This brochure highlights and celebrates the contribution of EU-funded projects to pushing the boundaries of the science underlying the IPCC AR6 Working Group I report on the Physical Science Basis of Climate Change. It provides examples of projects funded by Horizon 2020 — the EU Framework Programme for Research and Innovation — which provide the evidence-base for the implementation of the Paris Agreement.


Gender LIMNOEDU - A higher education teaching package to increase women role models in geosciences lessons - European Geosciences Union


‘Gender LIMNOEDU’ is a Higher Education teaching grant project funded by the European Geosciences Union and developed by the Gender & Science AIL group, that aims to close the knowledge gender gap in Geosciences courses from high-education centres. Here, you can find free teching resources to use for increasing the visibility of top female limnologists and raising awareness of the past and current situation of women in this scientific field.


Estudio de Cultura Científica en Europa - Fundación BBVA


El Estudio de la Fundación BBVA sobre la “Cultura Científica” en Europa examina un amplio conjunto de dimensiones para establecer, por un lado, el grado de conocimiento y familiaridad de los ciudadanos respecto a la ciencia y, por el otro, el mapa de valores y actitudes, esto es, las percepciones, valoraciones y expectativas relacionadas con la ciencia en cuatro países europeos.


Pròxima Pantalla - Podcast divulgatiu per incentivar les vocacions tecnològiques - Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC)


“Pròxima pantalla” és un projecte que pretén incentivar les vocacions tecnològiques entre els i les joves de 14-20 anys a estudiar titulacions relacionades amb els videojocs, les tecnologies digitals i els entorns interactius. Aquests podcast vol promoure que les noies també triïn graus que actualment estan masculinitzats. S’ha creat amb el suport del Departament de Cultura i l’Institut Català de les Empreses Culturals, del Vicerectorat de Recerca i Transferència de Coneixement de la UVic-UCC i de la Unitat de Divulgació Científica de la UVic-UCC.


Ètica a la UPC - Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)


La sèrie 'Ètica a la UPC' està adreçada a tota la comunitat universitària i és una iniciativa del Comitè d’Ètica de la UPC per promoure el coneixement sobre els conceptes relacionats amb l’ètica a la ciència, l’enginyeria i la tecnologia.


CONVOCATÒRIES
CONVOCATÒRIES

Catalunya


GINJOL Patents Fund - 11th Edition 2022

Convocant: Institució CERCA

Àrea de coneixement: Genèriques

Termini sol·licitud: 25/1/2023

Informació convocatòria: Informació de la convocatòria

Subvencions per al finançament del Programa per promoure l'emprenedoria territorial especialitzada (Programa primer de preacceleració)

Convocant: Departament d'Empresa i Treball

Àrea de coneixement: Genèriques

Termini sol·licitud: 31/1/2023

Informació convocatòria: DOGC núm. 8823 de 30/12/2022

19a edició del Premi Ramon Margalef d'Ecologia 2023

Convocant: Departament de la Presidència

Àrea de coneixement: Vida i salut

Termini sol·licitud: 10/6/2023

Informació convocatòria: DOGC núm. 8828 de 09/01/2023


Espanya


Ayudas a Proyectos de Generación de Conocimiento y a actuaciones para la formación de personal investigador predoctoral asociadas a dichos proyectos

Convocant: Ministerio de Ciencia e Innovación

Àrea de coneixement: Genèriques

Termini sol·licitud: 31/1/2023

Informació convocatòria: BOE núm. 2 de 03/01/2023


Ayudas para la formación de doctores en empresas «Doctorados Industriales»

Convocant: Ministerio de Ciencia e Innovación

Àrea de coneixement: Genèriques

Termini sol·licitud: 23/2/2023

Informació convocatòria: BOE núm. 307 de 27/12/2022

Ayudas a proyectos de colaboración público-privada

Convocant: Ministerio de Ciencia e Innovación

Àrea de coneixement: Genèriques

Termini sol·licitud: 7/3/2023

Informació convocatòria: BOE núm. 312 de 29/12/2022


Europa


Horizon - Innovative Health Initiative (HORIZON-JU-IHI-2022-03-single-stage)

Convocant: European Commission

Àrea de coneixement: Vida i salut

Termini sol·licitud: 15/3/2023

Informació convocatòria: Call information


NOTÍCIES
NOTÍCIES

8/1/2023  |  Ciència i economia,  Vida i salut
L'empresa emergent catalana SUCCIPRO investiga nous fàrmacs per al Crohn, l'obesitat i la diabetis - Empresa i Treball
7/1/2023  |  Ciencia i societat,  Ciència i recerca
L’Ajuntament de Barcelona i el BIST sumen esforços per promoure el lideratge femení en la ciència - Ajuntament de Barcelona
3/1/2023  |  Ciència i economia,  Enginyeria i arquitectura
Quatre tecnologies de la XRE4S es constitueixen com a spin-off per contribuir a la transició energètica - Acció Exterior i Unió Europea
3/1/2023  |  Ciència i economia,  Enginyeria i arquitectura
S'enlaira amb èxit el 'Menut', el segon nanosatèl·lit que el Govern posa en òrbita dins l'Estratègia NewSpace - Empresa i Treball
1/1/2023  |  Ciencia i societat
CAPCIT holds EPTA presidency in 2023 - European Parliamentary Technology Assessment (EPTA)
27/12/2022  |  Ciència i recerca
España participa en siete proyectos de la convocatoria Synergy Grant 2022 - Horizonte Europa
23/12/2022  |  Vida i salut,  Ciència i recerca
Neix la secció espanyola de l'organització Women in Global Health - ISGlobal
22/12/2022  |  Ciència i economia
El Ministerio de Ciencia e Innovación concede 40 millones de euros a 356 proyectos de ‘Prueba de Concepto’ - Ministerio de Ciencia e Innovación
RECOMANEM
RECOMANEM